Ondernemingsnummer : BE0656 712 566  - Alle rechten voorbehouden- www.rewilding.be - Inschrijfgeld kan niet terugbetaald worden/tenzij bij annulatie -  Rewilding, Heirbaan 2, 2370 Arendonk, Tel 0495/62.71.36 , Mail: info@rewilding.be Rekeningnummer BE06973354233122

Love amply

 live simply  

run wild.

Dé oplossing voor de Buxusmot (3-stappen)

May 20, 2018

Omdat er zoveel mensen ontzettend veel hinder hebben van de buxusmot , willen wij u een goed alternatief bieden om definitief verlost te worden van deze invasieve nachtvlindersoort. 

 

 

Sinds iedereen (lees massaal veel mensen) met de moed der wanhoop proberen hun hoopje groen te redden , worden er vele dode vogelnesten (vooral mezen) aangetroffen, maar ook Egels , kauwen en Eksters zijn het slachtoffer van vergiftigde rupsen.  Omdat dit nog maar een recent fenomeen is zal de impact pas later duidelijk worden.   (indien u foto's wil , google er gerust eens op los)

 

 

Vergif sproeien is dus geen goed plan , de natuur schade toebrengen  terwijl de buxus toch met vaste regelmaat zal moeten worden behandeld om uiteindelijk dan toch kapot te gaan.... 

Vergif is chemische rommel , die als enige nut heeft om de producenten ervan rijk te maken. 

Ideaal is dus ons alternatief,  om definitief van de buxusmot verlost te geraken , volg onderstaande  3 stappen om afscheid te nemen van je buxusmotten voor eeuwig en altijd  !

 

 

 

Stap 1

De buxus zal vanzelf kaal worden ,heb geduld tot ze leeggevreten zijn. vervolgens kan je deze met de spade lossteken en verwijderen.

 

Stap 2

ga naar een tuincentrum en kies inheemse struiken en boomsoorten. Vraag advies indien nodig. 

 

Stap 3

Plant deze inheemse struiken en bomen op de plaatsen waar voorheen de buxus stond.  Doe een beetje compost in het plantgat, en giet de eerste weken regelmatig. 

 

 

 

 

Indien u bovenstaande 3 stappen heeft gevolgd, bent u voor eeuwig en altijd verlost van de buxusmot. Bovendien zal uw tuin ontzetten stijgen in ecologische waarde, en zal hij onwaarschijnlijk toenemen aan schoonheid in de volgende jaren. Ook de diversiteit zal toenemen in uw tuin.

 

 

Proficiat alvast met uw nieuwe tuin ! 

 

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

The only way is up!

November 4, 2017

1/9
Please reload

Recente berichten

November 4, 2017

August 28, 2017