Ondernemingsnummer : BE0656 712 566  - Alle rechten voorbehouden- www.rewilding.be - Inschrijfgeld kan niet terugbetaald worden/tenzij bij annulatie -  Rewilding, Heirbaan 2, 2370 Arendonk, Tel 0495/62.71.36 , Mail: info@rewilding.be Rekeningnummer BE06973354233122

Love amply

 live simply  

run wild.

Iets met innerlijke kracht...

December 10, 2017

Dat het niet goed gaat met ons klimaat valt niet te betwisten. Dat er enkele kleuters nu ruzie maken met gevaarlijk speelgoed en zo de wereldvrede bedreigen is ook wel duidelijk. 

 

Het wereldkampioenschap 

 

Echter mijn grootste bezorgdheid is iets totaal anders. Momenteel is het wereldkampioenschap lelijk kijken weer aan de gang.  Toen ik vorige week stopte aan een zebrapad om een voetganger te laten oversteken zag ik een topkandidaat in mijn achteruitkijkspiegel.  De man had een prachtige kritische blik en maakte mooie bewegingen met zijn hoofd.  Ik stak mijn duim op, omdat ik echt denk dat de man een kans maakt op een ereplaats. Hij werd op slag nog beter! Wat een beetje motivatie met een mens kan doen, prachtig toch! 

 

Helaas,  eens ik op mijn werk was gearriveerd sloop er een besef bij me binnen. De man heeft weinig kans, er zijn teveel straffe kandidaten denk ik. Bijvoorbeeld de vrouw die ik onderweg liet invoegen, vreselijk zo worden voorgelaten.  Ongetwijfeld zijn er nog honderden van dergelijke vrolijke prijsduiven. 

 

 

Bedenktijd 

 

Het hoeft geen wetenschap dat mensen tijd nodig hebben om na te denken over dingen.  De mensen die ik bovenstaand omschrijf zijn mogelijks mensen zoals jij en ik. Mensen die misschien de moed hebben opgegeven. Mensen die zich de vraag stellen: 'waarom een voetganger overlaten in ruil voor een zure aanblik'. 

 

Ik geloof erin dat mensen die je een glimlach geeft, of mensen die je motiveert met je duim.  Toch geraakt worden op een of andere manier. Die mensen gaan erover nadenken, en er is zelfs een kans dat ze hun gedrag uiteindelijk gaan aanpassen. 

 

 

 

Oorzaak  

 

Waarom dit wereldkampioenschap momenteel bezig is,  heeft te maken met diverse factoren.  Zo zitten veel mensen waaronder ikzelf elke dag in een 'ratrace'. Ik ondervond aan de lijve hoe moeilijk het is om tegen de richting in te gaan.  Zo was de zoektocht naar een 4/5 de job bijvoorbeeld een lange tocht.  Meer dan 90%van de jobs zijn fulltime.  Ik vraag me af hoeveel mensen niet eens te tijd hebben om doordeweeks eens een zalig bad te genieten. Of een wandeling te maken in de natuur.  Dat we druk zijn is wel duidelijk en valt niet te ontkennen.  

 

 

Innerlijke kracht 

 

Dat we zeer krachtig zijn, lijkt niet uit mijn bovenstaande uiteenzetting. Maar in elk van ons zit een ongelooflijke kracht. Een innerlijke Oerkracht, waarbij je het gevoel krijgt alsof je de hele wereld aankan.  Mooi Mike, maar hoe kom ik aan die Oerkracht?  Wel mijn beste vriend, ga gewoon naar buiten... Ja nu, ja zelfs in de regen, ja ik weet het is koud, nee uw jas heb je niet nodig... Het duurt maar 5 minuutjes.  

 

Vervolgens sluit uw ogen, probeer met twee vingers je hartslag te voelen en adem rustig in en uit.  Bedenk u dat als uw hart stopt met kloppen, je stopt met leven. Oerkracht is er net zoals uw hartslag constant aanwezig, alleen voel je het niet als je druk bent met andere dingen . 

 

 

 

Comfort zone 

 

Oerkracht is niet iets dat je kan doorgeven, of kan delen via Facebook. Je moet het beleven, je moet ervoor uit je luie zetel komen! Het kan zijn dat je kiest voor een moeilijke weg, een natuurbeleving, koken, tuinieren, hout bewerken,... Het kan allemaal vanuit een Oerkracht gebeuren.  Maar meestal alleen als het buiten je comfortzone is.  Het is niet nodig om constant op zoek te gaan naar die Oerkracht. Gewoon weten dat ze er is, af en toe daar eens bij stilstaan. Het kan je kijk op de wereld veranderen.  Een hele goei manier om deze kracht te voelen is voor mij om te slapen onder een sterrenhemel.  Zo sta ik helemaal in mijn kracht na een nachtje buiten.... Zeker onze bushcraft tweedaagse is er speciaal voor mensen die dit eens willen ervaren! 

 

 

Be the change you want to see in the world 

 

Ghandi wist het, eigenlijk weten we het allemaal. Het is simpel, kost niks en heeft meer impact dan je zou vermoeden.  Dus ik hoop dat er binnenkort niemand nog gaat voor het wereldrecord. Steek ook zeker je duim op als iemand voor jou een voetganger laat oversteken. Glimlach en steek je hand op als iemand je laat invoegen.  

 

Ga ook zeker genoeg naar buiten in deze donkere koude periode. Start vandaag nog, of smeed een plan en hou jezelf daaraan.  Doe het vooral  voor jezelf.   Vooruit, uit uwe zetel !