Ondernemingsnummer : BE0656 712 566  - Alle rechten voorbehouden- www.rewilding.be - Inschrijfgeld kan niet terugbetaald worden/tenzij bij annulatie -  Rewilding, Heirbaan 2, 2370 Arendonk, Tel 0495/62.71.36 , Mail: info@rewilding.be Rekeningnummer BE06973354233122

Love amply

 live simply  

run wild.

8 Redenen waarom iedereen bomen in zijn tuin moet hebben !

June 30, 2016

Een moderne tuin bestaat heel vaak uit een redelijk strak evenwicht tussen gras , beplanting en eventueel verharding.  Echter is het een goed idee om toch opnieuw massaal bomen te gaan planten in onze tuinen.   

 

 1-Bomen maken zuurstof

De laatste jaren is de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gegaan,  Bomen zijn zowat de enige en zonder twijfel de beste voorziening van zuurstof die onze planeet rijk is. Ook in je tuin kan dat een groot verschil maken .  Zo produceert een gemiddelde loofboom van 0,5meter doorsnee ongeveer de zuurstof die 7 mensen verbruiken. Die zuurstof van jou boom zullen de volgende generaties meer dan nodig hebben !

 

 

2- Bomen zorgen voor schaduw

Als je je kinderen graag laat spelen in de tuin , zullen ze vaak worden blootgesteld aan de zon.  Er zijn tal van bomen die in de breedte groeien en zo véél schaduw met zich meebrengen.  Dit is niet alleen goed voor je kinderen die buiten spelen, denk bijvoorbeeld aan een hangmat in de schaduw op een zomerse avond ... 

 

 

 

3- Bomen produceren Hout

Vele bomen kan je met regelmaat snoeien, dit hout kan je gebruiken voor een kachel mits je het laat drogen, om te gebruiken voor vlechtwerk, om te hakselen en te gebruiken als bodembedekker tussen andere planten, ... Bv; een wilg van 30 jaar oud, die drie jaarlijks gesnoeid wordt geeft ongeveer 1m³ hout per snoeibeurt. 

 

 

 

4- Bomen lokken Vogels 

Wil je 's ochtends ontwaken met vogelgefluit, dan zijn bomen een must ! Een tuin met gras en vogelhuisjes zijn niet voldoende. Het zou je verbazen hoeveel vogels er worden aangetrokken tot een boom die je tuin zou vervolledigen. Soms trekt het zelfs nog eekhoorns of andere dieren die je zonder bomen nooit in je tuin zou zien!

 

 

 

5- Bomen dragen vruchten

Wat dacht je van verse walnoten, hazelnoten, kersen, appels , peren, pruimen, ... noem maar op. 

Bomen kunnen een gigantische opbrengst verzorgen indien je ze op de juiste manier verzorgt. Dit vraagt vaak enkele jaren geduld, maar die eerste appel van je zelf geplante boom, daar kan geen Pink lady tegenop ! 

 

 

 

6- Bomen zorgen voor speelvreugde

Wie heeft er nooit in bomen geklommen als kind,  zonde indien je het nooit gedaan hebt... Je kan er nu voor zorgen dat de volgende generatie dat wél kan beleven.  Overal in Vlaanderen en Nederland zijn er tal van grote bomen verdwenen, en ze verdwijnen nog steeds jaar na jaar ! 

Of zoek je lieveheersbeestjes, bouw je een kamp, bevestig je een schommel of maak je een boomhut ? 

 

 

 

 

7- Bomen geven schoonheid aan je tuin

Vele bomen zijn de blikvanger van een tuin. Dit door hun vorm, de plaats waar ze groeien of de hoogte die ze innemen.  Bomen geven hoogte aan een tuin, waardoor een tuin plots veel groter zal lijken.   

Wat dacht je van de bloesem in de lente, kleurenpracht in de herfst...  

 

 

 

8- Bomen zorgen voor een goede waterhuishouding

Een boom kan ontzettend veel water opslorpen. In tijden dat het veel regent, kunnen bomen een gigantisch verschil maken tussen een drassige tuin en een gewone tuin.  Uiteraard zoek je best wel op welk type boom past bij je nood.  Er is een groot verschil tussen de verschillende soorten bomen. 

 

 

 

 

 

Als je een boom gaat planten, denk er dan eerst goed over na.  Weet dat een boom planten slechts enkele minuten zal duren. Het duurt echter jaren vooraleer een boom volwassen is. Verplaatsen is niet zo handig, zeker niet na de eerste jaren. 

Een volwassen boom omzagen duurt ook maar enkele minuten. Dus denk héél goed na vooraleer je een boom besluit te verwijderen.  Je hebt niet snel teveel bomen in je tuin , al groeien ze sneller als ze wat ruimte krijgen .  Al is er geen enkel bos waar teveel bomen groeien toch? 

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

The only way is up!

November 4, 2017

1/9
Please reload

Recente berichten