Wildplukchallenge dag 5

Het laatste avondmaal ! Morgenmiddag stop ik met de challenge .


Het was best een pittige challenge , maar vandaag ging alles redelijk goed. Ik besef dat jarenlange overconsumptie van suikers niet op één week verteerd zijn.

Mijn lichaam snakt soms naar suikers , calorieën en dan doet het koppig . Dan denkt het met koppijn mij tot verandering te dwingen.

Vanochtend had het weer wel een flinke portie energie voorzien , in de loop van de voormiddag voelde ik mijn energiemeter zakken.


Vanochtend was ik begonnen met 3 eitjes in de pan te gooien , want voor de middag moest ik helder van geest zijn.

Geen groen, en een heel stuk heb ik over gelaten. Mijn lichaam gaf aan geen proteïnen te willen , ik was snel verzadigd en geen honger en zin. Suikers zijn de makkelijkste manier om mijn lichaamscellen van energie te voorzien , maar ik dwing mijn lichaam tot arbeid...

Da's het op één na moeilijkste van al , net als bij een sport of een dieet.

Het moeilijkste is weerstaan aan alle verleidingen. In een gezin met kinderen is er altijd en overal wel iets lekkers in de buurt. Is het niet thuis , dan wel op het werk.

Het soepke vanmiddag was weer hetzelfde als de voorbije dagen ... Dus geen foto. Ik heb het persoonlijk effe gehad met groene kruiden , dus ik hoopte op een visje. Die zijn gekweekt voor consumptie, en dat is vooraf zo gepland dat er jaarlijks een klein aantal wordt geconsumeerd. Uiteraard sta ik achter catch en release , altijd ! Maar ik weet ook graag wat ik eet. Vis uit de supermarkt is zeker niet altijd duurzaam, ik probeer altijd te eten wat ik zelf vang ( op zee) maar dat is nu niet toegestaan. Makreel in de zomer en wijting in de winter. Lekker , zonder bijvangst en altijd vers ( uit de vriezer)

Dit betekent dus nog patatjes , aardperen , zwavelzwam , massa's groen ( vogelmuur , melde , lookzlook , winterpostelein , sla , veldzuring,... )

En nog maar tot morgenmiddag te gaan, ideaal om de BBQ aan te steken voor een feestmaaltijd . Ik heb ook nog mierikswortel , daarmee maak ik een mengsel samen met look zonder look blaadjes voor onder een deel van mijn patatjes , daarbij stukjes zwavelzwam. Een stukje vis van de BBQ , zachtjes gerookt ! Op een bedje van 'sla'Dit was em ! Morgen ga ik 's ochtends nog wat snacken , 's middag s een soepke met bouillon van de visgraten en reepjes 'boskip'. Dus bij deze is dit mijn laatste blog over deze versie van de wildplukchallenge . Uiteraard zal ik mijn maaltijd nog delen op de soicals voor de liefhebbers. Daarna stop ik effe met foto's maken van eten , en ook tijdelijk effe met sla 😁 . Ik besef nu dat leven van wildpluk en voedsel uit de natuur en een gezin / job nauwelijks te combineren is . Ik heb maar enkele uurtjes écht ten Velde geweest. En vervuiling maakt dat bijvoorbeeld Lisdodde en andere lekkernijen nu moeilijk veilig te consumeren zijn. Ook langs wegen , is dat vaak toch een risico.

Als je een tuin hebt is een wilde tuin zeker een goede optie als je graag wilde planten wil leren kennen en leren gebruiken in de keuken. Het voordeel is dat ze vanzelf groeien , vaak massaal en ze zijn ook lekker en supergezond ! Bovendien zijn. Wilde planten essentieel voor biodiversiteit in de tuin. En ze hebben dikwijls nog schoon bloemekes ook.

boven wild hoekje , en mierikswortel , die laatste maakt peper overbodig !


47 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Ondernemingsnummer : BE0656 712 566  - Alle rechten voorbehouden- www.rewilding.be - Inschrijfgeld kan niet terugbetaald worden/tenzij bij annulatie -  Rewilding, Heirbaan 2, 2370 Arendonk, Tel 0495/62.71.36 , Mail: info@rewilding.be Rekeningnummer BE06973354233122