Wildplukchallenge dag 4

Vandaag weer gaan werken , maar ik had gisteravond nog de late uurtjes doorgetrokken om toch een maaltijd te scoren na het mislukte visavontuur.


Ik ben best wel bijgelovig en ik reed naar de hoge zwavelzwam die onbereikbaar Buiten bereik groeide. Ik bedacht me als hij voor mij is , dan kan ik erbij en anders is hij niet voor mij. Zonder verwachtingen Fietste ik er voorbij. Moedeloos draaide ik 500 meter later terug . Ik ging onder de boom staan en besefte dat klimmen onbegonnen werk was. Voor mijn voeten lag een dode hazelaar van een 4 à 5 meter lang. Eens mikken , tikken en ... Hoppa !

Het heeft misschien niet eens een minuut geduurd voor een stuk te pakken had.

De rest van de zwam heb ik uiteraard laten hangen. Maar dit maakt echt mijn dag en zelfs mijn week goed !

De ochtendmaaltijd heb ik geskipped. Ik had vanmorgen ook opvallend meer energie dan de dag voordien en het gevoel dat je eten hebt neemt echt de stress weg. Ik was echt weer ontspannen , geen eitje en geen rabarber vandaag !

Voor vanmiddag op het werk was het een kop soep uit de grote pot en mijn salade met stukjes zwavelzwam , ze noemen dat terecht ook wel boskip.Echt een fantastische en volwaardige maaltijd , al ben ik de winterpostelein , rucola enzo wel een beetje beu nu !

Maar niks te klagen ! Lekker slaatje en heerlijk soepke...

Na het werk snel onder de plank kijken en de jonge zevenblad scheutjes oogsten , en dan enkele jonge stengels van grote engelwortel. Die laatste smaken een beetje scherp , dus eerst effe afkoken maakt die veel zachter en toch nog smaakvol. Ik gooide alles in de wok en deed er nog enkele kleine patatjes bij ( ik heb er zelfs nog voor morgen )

Na alweer een soepke was het tijd voor de main dish ! Zalig


Raar maar waar , ik heb nu zelfs meer energie dan begin deze week. Elke donderdag doe ik een kleine bootcamp met de kids en dat voelde best goed. Geen hoofdpijn meer , geen honger , ook niet te vaak meer naar het toilet 😁


morgen ben ik weer vrij, ik ga met een goed gevoel slapen en snak eigenlijk toch echt wel naar iets lekker. Morgen heb ik nog eitjes ,soep, patatjes , aardperen (2kleintjes,) zwavelzwam,... en tijd ! Honger of dorst heb ik eigenlijk niet . Ik heb energie genoeg, ben nauwelijks afgevallen en het moeilijkste aan alles is de constante verleiding van lekkere dingen.

Ik heb wel gevoeld dat het 'geen eten hebben' écht wel stress geeft al is het maar een paar dagen en dan hebben mijn kinderen niet eens honger. Dus eigenlijk is eten toch ook wel een beetje geluk ,

lieve lezer ... geniet van uw eten , en wees gelukkig !
41 keer bekeken0 reacties

Ondernemingsnummer : BE0656 712 566  - Alle rechten voorbehouden- www.rewilding.be - Inschrijfgeld kan niet terugbetaald worden/tenzij bij annulatie -  Rewilding, Heirbaan 2, 2370 Arendonk, Tel 0495/62.71.36 , Mail: info@rewilding.be Rekeningnummer BE06973354233122