Wildplukchallenge dag 2

Vandaag gaan werken , honger !


Ik had voor vandaag al in gedachte dat het afzien zou worden. Een beetje soep mee voor 's middags en dan maar tot 's avonds kloppen op de kin...


Bij aankomst was er een grote verassing... Ergens in december had ik bij wijze van experiment , een emmer gevuld met koffiedrap en er oud mycelium van oesterzwam in geënt . Nooit niks mee gedaan , nooit gedacht dat er nog iets van zou komen. Tot ik toekwam en mijn oog viel op het hoekje onder het afdak.Twee dikke oesterzwammen , die gaan eruit. Een kort moment van trots en contentement maakt al heel snel plaats voor dankbaarheid ! Wat een schoon cadeau. Tijdens de werkuren kan ik nog een snelle snack happen onderweg.

Distels zijn echt lekker en fris ! Zeker de jonge scheuten zijn een lekkere frisse snack ! De blaadjes heb ik nog niet geprobeerd...


Eens de middag naderde , begon mijn buikje serieus te Grommen. Ik weet weer wat een lege maag is. De oesterzwammen snijden en in een pannetje , de soep erbij en klaar . Het andere stuk hou ik voor thuis.

Dit was superlekker ! Smaakpapillen versterken en nu weet ik weer waarom ik dit doe ! Ik ben super bewust aan het genieten van mijn maaltijd .Eens thuis was het maken dat er eten was . Nog maar eens een potje vogelmuur soep met brandnetel en winterpostelein. Vogelmuur omdat ik dat persoonlijk een van de lekkerste kruiden vindt voor soep !

Wel de stengels in kleine stukjes snijden zodat die niet vezelig worden na het mixen van de soep.Simpel te maken , een grote kom vogelmuur , eventueel aangevuld met andere kruiden. Een bouillonblokje , ruim een liter water , na een kwartiertje koken effe mixen en klaar ! Simple as that !

Het hoofdgerecht , snel en liefst véél 😁

Gelukkig ben ik met mijn 'slabakje'

Deze zorgt altijd voor een lekkere salade van april tot oktober !

Dan de rest oesterzwam , die in stukjes snijden mengen met look zonder look, daslook en bieslook. Beetje masseren en in de pan. Twee eitjes erop en dan over de salade schuiven !Morgen wil ik uit mijn kot komen en veel tijd besteden aan eten. Ik heb vandaag nog een grote pot soep gemaakt , rabarber geplokken voor mijn eerste ontbijt van deze week. Morgenvroeg !


Morgen gaat het ne schone dag worden...81 keer bekeken0 reacties

Ondernemingsnummer : BE0656 712 566  - Alle rechten voorbehouden- www.rewilding.be - Inschrijfgeld kan niet terugbetaald worden/tenzij bij annulatie -  Rewilding, Heirbaan 2, 2370 Arendonk, Tel 0495/62.71.36 , Mail: info@rewilding.be Rekeningnummer BE06973354233122