JAAROPLEIDING

"VOEDSEL UIT DE NATUUR"

Tijdens de jaaropleiding is het de bedoeling dat we niet alleen breder ingaan op onze eetbare wilde natuur, we gaan ook dieper in op determinatie , vindplaatsen, landschappen, bodemtype,...   

Naast Mike zullen er ook af en toe andere specialisten worden bezocht.   Na de 4 dagen, zal er nog een slotevenement volgen.  Dan gaan we met de hele groep dineren in de serre bij CHristine Roelofs.  Ze is een absolute kunstenaar in het bereiden van wilde natuur. Deze 6-gangen zullen dan zorgen voor een waardige afsluiter. 

De opleiding kost 549€ 

Wat krijg je allemaal voor ; 

- Paddestoelengids

- cursusmateriaal

- bewijs van deelname 

Wat staat er op het programma:

DAG 1 : 22maart 2019 (Sterksel)

het thema van deze dag is voorjaarsplanten.  we beginnen 's ochtends vroeg met de kennismaking 

Vervolgens gaan we op pad.  We zullen tal van dingen verzamelen; beukenkiemen, berkensap, jonge scheuten van hop, speenkruid , lisdodde, en nog veel meer.  Vervolgens gaan we leren hoe we primitief kunnen vissen.  Vissen fileren , en primitief bereiden.  Zowel roken, grillen als spiesen zullen we deze dag bekijken. Om af te sluiten met een volwaardige maaltijd. 

Dag 2 :  11 april 2019 (valkenswaard/sterksel)

Deel twee start met een stukje kanovaren. we gaan vanuit onze kano opzoek naar oeverplanten.  daarna vervolgen we onze weg naar de gekende stek.  Daar zullen we onze eigen theevoorraad maken. Ook gaan we bakken en braden in een dutch oven en maken we onze eigen waterfilter. 

Eetbare bloemen en smaakmakers zijn de subthema's van deze dag 

Dag 3 : 6 September 2019 (Arnem NL)

Vandaag staan de paddestoelen op het programma. Onder begeleiding van paddenstoelenkenner en wildplukker in hart en nieren; Edwin Florès. Met deze professionele wildplukker zoeken we de hele dag naar eetbare wilde paddestoelen. vervolgens gaan we afsluiten met een op hout gekookt avondmaal zoals we daartegen gewend zijn.  Ook staan op die dag Bessen op het programma , we sluiten de dag af met een heerlijke maaltijd met een stukje wild , paddestoelen en een heerlijke wilde bessensaus. 

Dag 4 : 13 september 2019 (zeeland)

deze keer zijn de zilte planten en de zeewieren aan de beurt.  We doen de laarzen aan en gaan onder leiding van een specialist leren kennismaken met eetbare en bovendien supergezonde zeewieren.  We gaan op krabbenjacht en als er nog tijd over is proberen we nog een visje buit te maken. Bessen deel twee is zeker ook aan de beurt om te  stranden en om onze dagoogst te bereiden,  

Slotdag 13 oktober 2019

Dit is de allerlaatste dag, en nu zijn we te gast bij een andere specialist. We krijgen gerechten die je zelf niet kan bedenken. En proeft smaken die je inspiratie en goesting geven om zelf ook aan de slag te gaan met je opgedane kennis en ervaring. 

 

Ondernemingsnummer : BE0656 712 566  - Alle rechten voorbehouden- www.rewilding.be - Inschrijfgeld kan niet terugbetaald worden/tenzij bij annulatie -  Rewilding, Heirbaan 2, 2370 Arendonk, Tel 0495/62.71.36 , Mail: info@rewilding.be Rekeningnummer BE06973354233122