Het laatste avondmaal ! Morgenmiddag stop ik met de challenge .


Het was best een pittige challenge , maar vandaag ging alles redelijk goed. Ik besef dat jarenlange overconsumptie van suikers niet op één week verteerd zijn.

Mijn lichaam snakt soms naar suikers , calorieën en dan doet het koppig . Dan denkt het met koppijn mij tot verandering te dwingen.

Vanochtend had het weer wel een flinke portie energie voorzien , in de loop van de voormiddag voelde ik mijn energiemeter zakken.


Vanochtend was ik begonnen met 3 eitjes in de pan te gooien , want voor de middag moest ik helder van geest zijn.

Geen groen, en een heel stuk heb ik over gelaten. Mijn lichaam gaf aan geen proteïnen te willen , ik was snel verzadigd en geen honger en zin. Suikers zijn de makkelijkste manier om mijn lichaamscellen van energie te voorzien , maar ik dwing mijn lichaam tot arbeid...

Da's het op één na moeilijkste van al , net als bij een sport of een dieet.

Het moeilijkste is weerstaan aan alle verleidingen. In een gezin met kinderen is er altijd en overal wel iets lekkers in de buurt. Is het niet thuis , dan wel op het werk.

Het soepke vanmiddag was weer hetzelfde als de voorbije dagen ... Dus geen foto. Ik heb het persoonlijk effe gehad met groene kruiden , dus ik hoopte op een visje. Die zijn gekweekt voor consumptie, en dat is vooraf zo gepland dat er jaarlijks een klein aantal wordt geconsumeerd. Uiteraard sta ik achter catch en release , altijd ! Maar ik weet ook graag wat ik eet. Vis uit de supermarkt is zeker niet altijd duurzaam, ik probeer altijd te eten wat ik zelf vang ( op zee) maar dat is nu niet toegestaan. Makreel in de zomer en wijting in de winter. Lekker , zonder bijvangst en altijd vers ( uit de vriezer)

Dit betekent dus nog patatjes , aardperen , zwavelzwam , massa's groen ( vogelmuur , melde , lookzlook , winterpostelein , sla , veldzuring,... )

En nog maar tot morgenmiddag te gaan, ideaal om de BBQ aan te steken voor een feestmaaltijd . Ik heb ook nog mierikswortel , daarmee maak ik een mengsel samen met look zonder look blaadjes voor onder een deel van mijn patatjes , daarbij stukjes zwavelzwam. Een stukje vis van de BBQ , zachtjes gerookt ! Op een bedje van 'sla'Dit was em ! Morgen ga ik 's ochtends nog wat snacken , 's middag s een soepke met bouillon van de visgraten en reepjes 'boskip'. Dus bij deze is dit mijn laatste blog over deze versie van de wildplukchallenge . Uiteraard zal ik mijn maaltijd nog delen op de soicals voor de liefhebbers. Daarna stop ik effe met foto's maken van eten , en ook tijdelijk effe met sla 😁 . Ik besef nu dat leven van wildpluk en voedsel uit de natuur en een gezin / job nauwelijks te combineren is . Ik heb maar enkele uurtjes écht ten Velde geweest. En vervuiling maakt dat bijvoorbeeld Lisdodde en andere lekkernijen nu moeilijk veilig te consumeren zijn. Ook langs wegen , is dat vaak toch een risico.

Als je een tuin hebt is een wilde tuin zeker een goede optie als je graag wilde planten wil leren kennen en leren gebruiken in de keuken. Het voordeel is dat ze vanzelf groeien , vaak massaal en ze zijn ook lekker en supergezond ! Bovendien zijn. Wilde planten essentieel voor biodiversiteit in de tuin. En ze hebben dikwijls nog schoon bloemekes ook.

boven wild hoekje , en mierikswortel , die laatste maakt peper overbodig !


47 keer bekeken0 reacties

Vandaag weer gaan werken , maar ik had gisteravond nog de late uurtjes doorgetrokken om toch een maaltijd te scoren na het mislukte visavontuur.


Ik ben best wel bijgelovig en ik reed naar de hoge zwavelzwam die onbereikbaar Buiten bereik groeide. Ik bedacht me als hij voor mij is , dan kan ik erbij en anders is hij niet voor mij. Zonder verwachtingen Fietste ik er voorbij. Moedeloos draaide ik 500 meter later terug . Ik ging onder de boom staan en besefte dat klimmen onbegonnen werk was. Voor mijn voeten lag een dode hazelaar van een 4 à 5 meter lang. Eens mikken , tikken en ... Hoppa !

Het heeft misschien niet eens een minuut geduurd voor een stuk te pakken had.

De rest van de zwam heb ik uiteraard laten hangen. Maar dit maakt echt mijn dag en zelfs mijn week goed !

De ochtendmaaltijd heb ik geskipped. Ik had vanmorgen ook opvallend meer energie dan de dag voordien en het gevoel dat je eten hebt neemt echt de stress weg. Ik was echt weer ontspannen , geen eitje en geen rabarber vandaag !

Voor vanmiddag op het werk was het een kop soep uit de grote pot en mijn salade met stukjes zwavelzwam , ze noemen dat terecht ook wel boskip.Echt een fantastische en volwaardige maaltijd , al ben ik de winterpostelein , rucola enzo wel een beetje beu nu !

Maar niks te klagen ! Lekker slaatje en heerlijk soepke...

Na het werk snel onder de plank kijken en de jonge zevenblad scheutjes oogsten , en dan enkele jonge stengels van grote engelwortel. Die laatste smaken een beetje scherp , dus eerst effe afkoken maakt die veel zachter en toch nog smaakvol. Ik gooide alles in de wok en deed er nog enkele kleine patatjes bij ( ik heb er zelfs nog voor morgen )

Na alweer een soepke was het tijd voor de main dish ! Zalig


Raar maar waar , ik heb nu zelfs meer energie dan begin deze week. Elke donderdag doe ik een kleine bootcamp met de kids en dat voelde best goed. Geen hoofdpijn meer , geen honger , ook niet te vaak meer naar het toilet 😁


morgen ben ik weer vrij, ik ga met een goed gevoel slapen en snak eigenlijk toch echt wel naar iets lekker. Morgen heb ik nog eitjes ,soep, patatjes , aardperen (2kleintjes,) zwavelzwam,... en tijd ! Honger of dorst heb ik eigenlijk niet . Ik heb energie genoeg, ben nauwelijks afgevallen en het moeilijkste aan alles is de constante verleiding van lekkere dingen.

Ik heb wel gevoeld dat het 'geen eten hebben' écht wel stress geeft al is het maar een paar dagen en dan hebben mijn kinderen niet eens honger. Dus eigenlijk is eten toch ook wel een beetje geluk ,

lieve lezer ... geniet van uw eten , en wees gelukkig !
41 keer bekeken0 reacties

Vandaag kon ik helemaal los , althans dat was het plan. Vanochtend een standaard ontbijt met gestoofde rabarber met frisse munt en venkel. Ik had ook het gevoel dat mijn lichaam beter voorbereid en gerecupereerd was. Met een frisse dosis energie stond ik op , zonder nood aan koffie !


Voor mij was de rabarber best lekker , de kids vonden het vreselijk zuur... Ik vond het aankijken tegen al da lekker beleg eerder een beetje zuur.Moest ik deze kunnen nuttigen in de wildernis , was ik de koning te rijk ! De rabarber is perfect vervangbaar door Japanse duizendknoop ( de jonge scheuten) opstoven met een beetje water. En dan de kruiden eronder , en mits suiker heb je een lekkernij . Maar zonder suiker en met honger ook best oké!

Vrouwlief kon met tandpijn terecht bij de tandarts, dus was het aan mij voor Thuisonderwijs vandaag...

Tussen het rekenen en de taaloefeningen door heb ik in de tuin een middagmaaltijd gezocht. Want na de middag naar het bos. 's middags een soepke met een verse asperges a'la maison. Met een eitje en zevenblad als stand - in voor peterselie.

Zevenblad is trouwens een ideale bodembedekker in de tuin.Deze middag was het eigenlijk niet verkeerd , met een. Patatje erbij was het echt wel oké . En ook een kom vogelmuursoep erbij, dat ook.


Dan de namiddag, mandjes mee en naar het bos. Ook de vislijn mee en de kids ook geprobeerd warm te maken voor te vissen. In had afgesproken met de eigenaar dat ik een snoek mocht vangen voor consumptie. ( Deze zijn twee jaar geleden uitgezet om zonnebaars onder de Knoet te krijgen) Ondertussen heeft de snoek zich voortgeplant en is er een zeer gezonde populatie . Ideaal voor er ééntje uit te vissen. Met volle moed gestart , en al snel herinnerde ik me dat het niet vangen noemt ... Maar wel vissen.

Uiteindelijk had ik beet , een klein snoekje van amper 30cm . Het zou een mooie maaltijd maken, anderzijds was het nog een klein jong ding dat nog niet de kans heeft gehad zich voort te planten . Bovendien een beperkte maaltijd met veel graatjes . Ik gooide het terug , impulsief ...

Nadien was het al laat , ik had lang gevist . De kids hadden terecht honger... Ik beklaagde me toch eventjes dat ik de vis had teruggezet. Ik wilde nog lisdodde scheuten , bramenscheuten , Brandnetels en distels oogsten... Maar helaas.

Dan thuis maar snel voor de 50ste keer rondkijken , tuinmelde , een paar aardperen en een patatje dat ik heb gespaard vanmiddag zouden soelaas brengen . Met een weemoedig gevoel ga ik aan het koken. Uiteindelijk valt het nog wel mee... Al had een lekker stukske vis niet misstaan.


vandaag was het pittig, maar oké. Ik heb momenten gehad dat ik wou stoppen, ik hou écht van lekker eten. Waarom calorierijke maaltijden ons zo gelukkig maken , het is een boeiend vraagstuk.

We vinden het allemaal vanzelfsprekend dat we iedere dag eten op ons bord hebben... ik ga binnenkort héél dankbaar zijn voor mijn maaltijd. Nu vanavond ben ik weer op pad geweest , morgen is er wel weer een goede portie puur en simpel voorzien , en dan gaan we weer voor een salade ...

Ik wil ook mijn kippen bedanken , topvogels !
40 keer bekeken0 reacties
1
2

Ondernemingsnummer : BE0656 712 566  - Alle rechten voorbehouden- www.rewilding.be - Inschrijfgeld kan niet terugbetaald worden/tenzij bij annulatie -  Rewilding, Heirbaan 2, 2370 Arendonk, Tel 0495/62.71.36 , Mail: info@rewilding.be Rekeningnummer BE06973354233122